Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Check your job status!

Please enter your case# which you may received in email or from our outlet.

AppleTrade.GR Επισκευή οθόνης Apple Watch

Apple Watch Series 6

6981882005
€230
180 24 Μήνες Eγγύηση
 • Παραλαβή συσκευής στο χώρο σας (Δωρεάν)
 • Διάγνωση βλάβης και ενημέρωση για το κόστος και το χρόνο επισκευής, εντός 48 ωρών.
 • Επισκευή της συσκευής.
 • Παράδοση συσκευής στο χώρο σας με γραπτή Εγγύηση επισκευής.
 • Δωρεάν Παραλαβή και αποστολή σε όλη την Ελλάδα.
ευκαιρια

Αποστολή μας

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα έμπιστο τεχνολογικό περιβάλλον, με τη μέγιστη αξιοπιστία και ασφάλεια, σεβόμενοι το δικαίωμα του καταναλωτή στην επισκευή, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
appletrade.gr

Service | Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Η οθόνη οθόνης Apple Watch Series 6 χρειάζεται αντικατάσταση σε περίπτωση που:

Έχει σπασμένο εξωτερικό τζάμι (Digitizer)

Έχει εμφανιστεί μαύρη κηλίδα στην οθόνη (LCD).

Δεν λειτουργεί ο μηχανισμός αφής.

Έχει κάθετες ή οριζόντιες γραμμές στην οθόνη

Παρουσιάζει αποχρωματισμό σε διάφορα σημεία.

special lab

είμαστε το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα

που τόλμησε να επισκευάσει... Apple Watch.

Πώς Μπορώ Να Επισκευάσω
το Apple Watch Series 6;

AppleTrade.gr service 1

Φόρμα Επικοινωνίας

Αρχικά, συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας (προσωπικά στοιχεία, συσκευή, είδος βλάβης, επιθυμητός χρόνος παραλαβής).

AppleTrade.gr service 2

Ενημέρωση

Έπειτα, θα σας ενημερώσουμε μέσω μηνύματος για το τελικό κόστος και τον ακριβή χρόνο παράδοσης (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τυχόν ανταλλακτικών).

AppleTrade.gr service 3

Προετοιμάστε το Apple Watch για σέρβις.

Καταργήστε τη ζευγοποίηση μεταξύ του Apple Watch και του iPhone σας. Περισσότερα εδώ. Αφαιρέστε το λουράκι και φυλάξτε το μαζί με το καλώδιο φόρτισης και τα υπόλοιπα αξεσουάρ. Θα χρειαστείτε αυτά τα αξεσουάρ όταν παραλάβετε το Apple Watch σας από το σέρβις. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το Apple ID και το συνθηματικό σας. Eφεδρικό Aντίγραφο του iPhone, το iPad ή το Apple Watch. Περισσότερα σχετικά με το αντίγραφο διαβάστε εδώ.

AppleTrade.gr service

Δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε

Δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα Έρχεται στον χώρο σας συνεργάτης μας ώστε να παραλάβει τη συσκευή σας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία μας καλύπτει την περιοχή Αττικής Η επισκευή του ρολογιού apple watch τώρα πιο εύκολη από ποτέ! Παραλαμβάνουμε το Ρολόι για service και το επιστρέφουμε σαν καινούργιο, όπου και να βρίσκεσαι, μέσω ΕΛΤΑ Courier, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!
Επίσης: Μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας Στρατηγού Μακρυγιάννη 109, Μοσχάτο Αττικής.

Δειτε τι σημαινει Ανακατασκευασμενη οθονη.

Κρατάμε τη Γνήσια Οθόνη της Apple και αλλάζουμε με νέο Γνήσιο Digitizer (τζαμάκι) υψηλής ποιότητας Προτείνουμε την ανακατασκευασμένη οθόνη, καθώς δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα της οθόνης του Apple Watch σας (εφόσον το τζάμι είναι παθητικό και η οθόνη δεν αλλάζεται) αλλά παραμένει αυθεντική μόνο με το digitizer (μηχανισμό αφής) που θα σας εγκαταστήσουμε.

AppleTrade.GR Επισκευή Apple Watch

Check out our work

Πριν και Μετά:
Service οθόνης
Apple Watch Series 6

Eγγύηση
Καλής Λειτουργίας

24 Μήνες Eγγύηση Καλής Λειτουργίας με την Αλλαγή Οθόνης Apple Watch Series 6. Μέσω νέας πλατφόρμας δίνουμε γραπτή εγγύηση 24 μηνών, που οφείλει να σας παρέχει κάθε ένα από τα συνεργεία με πολύχρονη εμπειρία. Το έντυπο της εγγύησης που παραλαμβάνετε είναι αναλυτικό για τις εργασίες που έχουν γίνει στη συσκευή σας και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν και έχει όλους τους όρους της εγγύησης σε περίπτωση ίδιας βλάβης. Με δεδομένο ότι εκδίδουμε πάντα παραστατικά για τις υπηρεσίες και τα ανταλλακτικά που παρέχουμε, έχετε απόλυτη σιγουριά για την διασφάλιση της εγγύησής σας. Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

24

Μηνες

Customers reviews

Τι πιστεύουν οι πελάτες για μας...!

Είχα πάρει 3-4 καταστήματα για επισκευή του Apple Watch series 4. Μου φάνηκαν πολύ ακριβά και βρήκα μετά τον hitechdoctor και μου είπε μία πάρα πολύ καλή τιμή και αποφάσισα να το πάω να μου το φτιάξει. Πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση από την αρχή μέχρι το τέλος τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
AppleTrade.GR AppleTrade.GR Επισκευή οθόνης Apple Watch
Διονύσια Μπακου
Εκεί που όλοι λέγανε ότι δε γίνεται, σε αυτό το site αποδείχτηκε ακριβώς το αντίθετο. Ήρθαν στη δουλειά μου, πήρανε το ρολόι, μου το φέρανε σπίτι μου (Δηλαδή σε διαφορετική διεύθυνση ) πίσω φτιαγμένο. Δεν πήγα πουθένα, δεν έκανα απολύτως τίποτα. Το προτείνω. Σ’ ευχαριστώ πολύ.
AppleTrade.gr User oo8
Σοφία Λα.
Πήρα τηλέφωνο apple trade να μου φτιάξει ένα Apple Watch Serial 5. Πολύ καλή εξυπηρέτηση. Από την πρώτη στιγμή στην σωστή ημερομηνία παραλαβής και μάλιστα έξω απ’ την πόρτα μου.Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
AppleTrade.GR users AppleTrade.GR AppleTrade.GR Επισκευή οθόνης Apple Watch
Νίκος Δρογώσης
Επισκεύασα το ρολόι μου στη αππλε τραντε και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά των τεχνικών. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω έλλειψης του ανταλλακτικού όπως με είχαν ενημερώσει αλλά κατά τ' άλλα όλα καλά.
AppleTrade.gr User oo7
Παναγιώτης Ρ.

FAQ

Συχνές ερωτήσεις!

A1: 24 Μήνες Eγγύηση Καλής Λειτουργίας. Μέσω νέας πλατφόρμας δίνουμε γραπτή εγγύηση 24 μηνών, που οφείλει να σας παρέχει κάθε ένα από τα συνεργεία με πολύχρονη εμπειρία. Το έντυπο της εγγύησης που παραλαμβάνετε είναι αναλυτικό για τις εργασίες που έχουν γίνει στη συσκευή σας και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν και έχει όλους τους όρους της εγγύησης σε περίπτωση ίδιας βλάβης. Με δεδομένο ότι εκδίδουμε πάντα παραστατικά για τις υπηρεσίες και τα ανταλλακτικά που παρέχουμε, έχετε απόλυτη σιγουριά για την διασφάλιση της εγγύησής σας.
Ελέγξτε τους Όρους και Προϋποθέσεις μας για περισσότερες λεπτομέρειες

A2: Στην AppleTrade είμαστε υπερήφανοι για την ταχύτητα επισκευών.
Οι περισσότερες επισκευές πραγματοποιούνται εντός 24 – 48 ωρών από τη παραλαβή της συσκευής σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να υποστεί καθυστερήσεις εάν υπάρχει επιπλοκή ή απαιτούνται πρόσθετα εξαρτήματα. Ορισμένες επισκευές, όπως ζημιές από υγρασία, μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο. Αν υπάρχει καθυστέρηση για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παραγγελία σας και θα σας ενημερώσουμε πλήρως.

A3: H AppleTrade διαθέτει ειδικευμένους τεχνικούς που έχουν κάνει εντατική εκπαίδευση για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή σας θα χειριστεί με προσοχή και θα επισκευαστεί σωστά και γρήγορα.
Υποσχόμαστε εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών 24/7 και ασυναγώνιστες τιμές. Όλες οι επισκευές μπορούν εύκολα να κλείσουν και να πληρωθούν για on-line και να έρθουν με δωρεάν ταχυδρομικά τέλη και εγγύηση 1 έτους για τις περισσότερες επισκευές.
Ελέγξτε τους Όρους και Προϋποθέσεις μας για πλήρεις λεπτομέρειες. Κατά το πρώτο μας έτος, πραγματοποιήσαμε πάνω από 13.000 επισκευές κινητών συσκευών.

A4: Στην AppleTrade, δεχόμαστε όλες τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες,
PayPal, κατάθεση σε τραπεζικό λογαρισμο και αντικαταβολή. Περισσότερα

A5: Όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται στο τέλος της επισκευής.

A6: Δωρεάν αποστολή
Στείλε μας τη συσκευή σου με την ΕΛΤΑ Courier και θα τη λάβεις πίσω επισκευασμένη σε διάστημα 48 ωρών.

*Σημείωση* Η αποστολή και η παραλαβή της συσκευής σου είναι δωρεάν για κάθε επισκευή. Εάν η συσκευή σου δεν επισκευάζεται, στην επιστρέφουμε και χρεώνεσαι μόνο τον τεχνικό έλεγχο (10€). Στην περίπτωση που η συσκευή σου επισκευάζεται αλλά δεν επιθυμείς να προχωρήσεις με την επισκευή, χρεώνεσαι μόνο τον τεχνικό έλεγχο της συσκευής (10€). Στην αποστολή laptop με αξία επισκευής μικρότερη των 70€, χρεώνεσαι την αξία της επισκευής συν τα έξοδα αποστολής/παράδοσης (10€)

Αφήστε μας ένα μήνυμα

(+30) 698 188 2005

από τις 10:00 έως τις 20:00

Στρ. Μακρυγιάννη 109
Μοσχάτο, 18345, Αττική

AppleTrade.gr Εφεδρικό αντίγραφο

Εφεδρικό αντίγραφο

Πώς να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο του iPhone, του iPad και του iPod touch Δημιουργώντας εφεδρικά αντίγραφα του iPhone, iPad, ή iPod touch, θα έχετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας για χρήση σε περίπτωση αντικατάστασης, απώλειας

Διαβάστε περισσότερα >>
AppleTrade.gr Διαχείριση των καρτών ApplePay

Διαχείριση των καρτών ApplePay

Αφού προσθέσετε κάρτες στο Wallet, μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη σας κάρτα, να ενημερώσετε τις πληροφορίες σας ή να καταργήσετε μια κάρτα. Η διαχείριση των καρτών γίνεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τη συσκευή που

Διαβάστε περισσότερα >>
AppleTrade.gr Αποζευγοποίηση και σβήσιμο του Apple Watch σας

Αποζευγοποίηση και σβήσιμο του Apple Watch σας

Η αποζευγοποίηση του Apple Watch το επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του. Αν χρησιμοποιείτε το Apple Watch με μια κάρτα ΜΜΜ στην εφαρμογή Wallet, καταργήστε την κάρτα ΜΜΜ από το Apple Watch πριν την αποζευγοποίηση. Πώς να καταργήσετε

Διαβάστε περισσότερα >>

Το Apple Watch είναι ένα ρολόι SmartWatch που δημιουργήθηκε από την Apple και ανακοινώθηκε από τον Tim Cook στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014. Έχει δυνατότητες παρόμοιες με άλλες συσκευές SmartWatch, όπως το Jawbone Up, Nike + FuelBand και Fitbit. Το ρολόι της Apple θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το iPhone 5 ή ένα νεότερο μοντέλο iPhone. Είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου του 2015.

Χαρακτηριστικά

Το Apple Watch θα συνεργάζεται με το Apple Pay, μια υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού. Το Apple Watch είναι σε θέση να λαμβάνει τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και iMessage και κείμενα SMS. Το Apple Watch μπορεί να παρακολουθεί την υγεία, να τρέχει εφαρμογές τρίτων και να χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό της Apple, το Handoff εφ’ όσον έχετε στην κατοχή σας μια άλλη συσκευή της Apple. Μπορεί να ελέγξει την Apple TV, καθώς και να ενεργεί ως ένα walkie-talkie και διαθέτει σκόπευτρο για την κάμερα του iPhone.

Σχεδίαση

Το ρολόι έχει τρεις συλλογές, που διαθέτουν δύο μεγέθη (38 και 42 χιλιοστών) που εξαπλώνονται σε 34 επιμέρους μοντέλα. Έχει μία ευαίσθητη στην πίεση οθόνη αφής και διαθέτει ένα καντράν που ονομάζεται ψηφιακό στέμμα, το οποίο γυρνάει για να μετακινηθείτε ή να μεγεθύνετε και πιέζεται για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Το ρολόι διαθέτει επίσης ένα ειδικό κουμπί που εμφανίζει μια λίστα των επαφών στην οθόνη.

Apple Watch
 
Apple Watch

Το ρολόι φορτίζεται μέσω της επαγωγικής φόρτισης, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο παρόμοιο με το καλώδιο MagSafe για το MacBook της Apple από φορητούς υπολογιστές.

Τεχνολογία

Το Apple Watch χρησιμοποιεί τα νέα Apple S1 chip, τα οποία διαφημίζονται από την Apple ως “μια ολόκληρη αρχιτεκτονική του υπολογιστή σε ένα μόνο chip”. Χρησιμοποιεί επίσης μια γραμμικό ενεργοποιητή με το όνομα “Taptic Engine” για να παρέχει απτική ανάδραση όταν λαμβάνεται ένα σήμα ή μια ειδοποίηση. Το ρολόι είναι εξοπλισμένο με ένα ενσωματωμένο αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, το οποίο χρησιμοποιεί τόσο υπέρυθρες και ορατό φως LED όσο και φωτοδιόδους.

Το ρολόι είναι συμβατό με το iPhone 5, iPhone 5C, το iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και το iPhone 6s Plus, iOS 8,iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, όπου συνδέεται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

[via]

Εισαγωγή

Η επανάσταση του έξυπνου ρολογιού έχει πλέον ξεκινήσει, με το Apple Watch να ολοκληρώνει τις προσφορές όλων των σημερινών μεγάλων παικτών. Μια προηγμένη οθόνη είναι αυτό που καθιστά εφικτό ένα έξυπνο ρολόι παρέχοντας γραφικά bitmap υψηλής ανάλυσης υψηλής ανάλυσης και εικόνες κειμένου που εμφανίζονται έντονα σε μια μικροσκοπική οθόνη. Στην πραγματικότητα, οι οθόνες που απαιτούνται για έξυπνα ρολόγια βρίσκονται ακριβώς στην αιχμή της τεχνολογίας της οθόνης και καθορίζουν πόσο καλά θα φαίνονται όλα στο ρολόι – η οθόνη είναι κυριολεκτικά το κόσμημα του έξυπνου ρολογιού.

Η οθόνη στο Apple Watch ανταποκρίνεται στην πρόκληση με μια εξαιρετική, ευέλικτη οθόνη OLED που καλύπτεται από κρύσταλλο ζαφείρι ή από ενισχυμένο γυαλί κάλυψης Ion-X για το μοντέλο Sport. Επίσης πολύ σημαντικό, είναι η πρώτη οθόνη OLED της Apple, η οποία είναι συχνά πιο δύσκολη για την κατασκευή από τη χρήση LCD που έχουν καθιερωθεί πολύ. Θα εξετάσουμε, εργαστηριακά, και θα αναλύσουμε την οθόνη Apple Watch με κρύσταλλο ζαφείρι παρακάτω…

Επισκευή οθόνης Apple Watch S6 Γιατί όμως οι οθόνες για έξυπνα ρολόγια είναι τόσο δύσκολες; Πρώτα απ ‘όλα, είναι μικροσκοπικές οθόνες, συνήθως περίπου 1,5 ίντσες (38 mm), αλλά θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 250×250 pixel ή περισσότερα, με πολλά να παρέχουν 320 pixel και ακόμη και να φτάνουν έως και 480 pixel. Επιπλέον, η οθόνη αναμένεται να γεμίσει σχεδόν ολόκληρη την όψη του ρολογιού, οπότε δεν υπάρχει πολύς χώρος για μια στεφάνη, οπότε η ίδια η οθόνη πρέπει να έχει πολύ στενά όρια σε όλες τις εξωτερικές άκρες. Επιπλέον, πρέπει να είναι πολύ φωτεινό για να είναι ευανάγνωστο σε εξωτερικούς χώρους, να είναι πολύ λεπτό επειδή ολόκληρο το ρολόι πρέπει να ταιριάζει όμορφα και διακριτικά στον καρπό σας και να είναι πολύ ενεργειακά αποδοτικό, επειδή η οθόνη είναι η μοναδική μεγαλύτερη παροχή ρεύματος για το ρολόι το μέγεθος της μπαταρίας που απαιτείται για να συνεχίσει να λειτουργεί για τουλάχιστον μια ολόκληρη ημέρα.

Έξυπνη απόδοση οθόνης ρολογιών

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε οποιοδήποτε έξυπνο ρολόι είναι ότι ενώ το λογισμικό και οι εφαρμογές θα ενημερωθούν, θα βελτιωθούν και θα βελτιωθούν, η οθόνη σε ένα έξυπνο ρολόι θα παραμείνει η ίδια και δεν μπορεί να ενημερωθεί – γι ‘αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ποιότητα και απόδοση της οθόνης σε κάθε έξυπνο ρολόι που σκέφτεστε!

Παραδόξως, η Apple έχει πει πολύ λίγα για την οθόνη στο Apple Watch . Για τα άλλα προϊόντα τους, όπως το iPhone 6 για παράδειγμα, η Apple παρέχει λεπτομερείς προδιαγραφές οθόνης, όπως το μέγεθος της οθόνης, την ανάλυση των pixel, τη φωτεινότητα, την αναλογία αντίθεσης, τη χρωματική γκάμα και τις γωνίες προβολής στον ιστότοπό τους. Για το Apple Watch δεν αναφέρουν κανένα από αυτά, ούτε καν την τεχνολογία οθόνης, απλώς ότι είναι μια “Ευέλικτη οθόνη Retina”. Θα σας συμπληρώσουμε όλα αυτά μαζί με σε βάθος δοκιμές απόδοσης εργαστηρίου.

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε σε βάθος όλα όσα σχετίζονται με την οθόνη στο Apple Watch , αλλά δεν θα εξετάσουμε τις λειτουργίες επεξεργαστή ή επικοινωνίας, τις εφαρμογές του, το περιβάλλον χρήστη και το λογισμικό, ούτε θα εξετάσουμε τις πτυχές της μόδας και του σχεδιασμού ως κομψά κοσμήματα. Μπορείτε να διαβάσετε όλα αυτά αλλού… Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Παραδοσιακές μηχανικές οθόνες ρολογιών

Όλα τα παραδοσιακά μηχανικά ρολόγια χρησιμοποιούν έναν κινητήρα για να μετακινούν τα χέρια και τα αξεσουάρ widget (όπως την ημερομηνία και την ημέρα της εβδομάδας). Η εμφάνισή τους απλώς αντανακλά το φως περιβάλλοντος από το πρόσωπο του ρολογιού – έτσι είναι πολύ εύκολο να διαβαστεί σε έντονο φως περιβάλλοντος, αλλά αόρατο στο σκοτάδι. Η ηλεκτρονική οθόνη σε ένα έξυπνο ρολόι μπορεί να δείξει την ώρα με διαφορετικούς τρόπους, αλλά σε πολλά έξυπνα ρολόγια η οθόνη εξακολουθεί να προσομοιώνει ένα παραδοσιακό μηχανικό πρόσωπο ρολογιού, ωστόσο, είναι δυνατός ένας απεριόριστος αριθμός σχεδίων και στυλ.

Παρόλο που η παραδοσιακή μηχανική οθόνη ρολογιού μπορεί να δείξει την ώρα με έναν μόνο τρόπο, το κάνει πολύ καλά – η οθόνη είναι πάντα αναμμένη, έχει πολύ ευκρινή και συχνά κομψά γραφικά ρολογιού, είναι εύκολο να διαβαστεί σε υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του το φως του ήλιου, έχει εξαιρετικές γωνίες θέασης, μπορεί να χωρέσει σε μια αρκετά λεπτή θήκη και τα ηλεκτρικά μοντέλα κίνησης έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Στην πραγματικότητα, το ρολόι Citizen Eco-Drive μου είναι 9 ετών και δεν χρειάστηκε ποτέ αντικατάσταση μπαταρίας επειδή φορτίζεται αυτόματα από ένα ενσωματωμένο φωτοκύτταρο σε συνηθισμένο φως περιβάλλοντος.

Τεχνολογίες οθόνης για έξυπνα ρολόγια

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα παραδοσιακά μηχανικά ρολόγια έχουν βελτιωθεί τον τελευταίο αιώνα, οι οθόνες στα έξυπνα ρολόγια έχουν κάποια αρκετά απαιτητικά κριτήρια απόδοσης για να ταιριάζουν ή να νικήσουν. Επισκευή οθόνης Apple Watch S6 Για ορισμένα ζητήματα απόδοσης δεν είναι ακόμα τόσο καλά όσο τα παραδοσιακά ρολόγια, αλλά συνολικά οι πιο πρόσφατες και καλύτερες οθόνες έξυπνων ρολογιών μπορούν ήδη να προσφέρουν εξαιρετική απόδοση που θα εξετάσουμε λεπτομερώς παρακάτω, καθώς και συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο ελκυστικές τεχνολογίες οθόνης για ένα έξυπνο ρολόι; Υπάρχουν σήμερα δύο που είναι πολύ κατάλληλα για έξυπνα ρολόγια – LCD και OLED. Χρησιμοποιούνται επίσης άλλες τεχνολογίες οθόνης, όπως e-ink (ρολόι Seiko Spirit), e-paper (ρολόγια Pebble που χρησιμοποιούν πραγματικά LCD LCD με μεταβαλλόμενη μνήμη) και mirasol (ρολόι Qualcomm Toq). Αυτές οι οθόνες λειτουργούν ανακλώντας το φως περιβάλλοντος, το οποίο παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα αναγνωσιμότητας στην οθόνη σε έντονο φως, καθώς και πολύ χαμηλή ισχύ, επομένως έχουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας στην μπαταρία. Ωστόσο, λόγω των σημαντικών εξελίξεων στις οθόνες LCD και OLED, δεν είναι πλέον mainstream στην τρέχουσα αγορά. Η συζήτησή μας παρακάτω θα επικεντρωθεί στην τελευταία γενιά οθονών ρολογιών με τουλάχιστον 250×250 pixel.

Οι οθόνες LCD υπήρχαν σε ψηφιακά ρολόγια από τη δεκαετία του 1980, αλλά τα πρώτα έξυπνα ρολόγια LCD παρουσιάστηκαν το 2014, συμπεριλαμβανομένων (αλφαβητικά) των LG G Watch, Motorola Moto 360 και Sony SmartWatch 2 και 3. Κατασκευή μικρών και οι λεπτές οθόνες LCD για ένα έξυπνο ρολόι είναι πολύ δύσκολες, επειδή αποτελούνται από πολλά στρώματα, όπως οπίσθιο φωτισμό, δύο ελαφριά πολωτικά, διάφορες οπτικές μεμβράνες εκτός από τα δύο γυάλινα φύλλα που τοποθετούν το ενεργό στρώμα υγρού κρυστάλλου. Επισκευή οθόνης Apple Watch S6 . Ως αποτέλεσμα, οι οθόνες LCD για ρολόγια τείνουν να είναι πολύ παχύτερες από τις OLED, συνήθως πάνω από 2,0 mm, και έχουν επίσης ένα ευρύ χείλος επειδή τα σήματα της μονάδας LCD πρέπει να εισέρχονται κατά μήκος των εξωτερικών άκρων, καθώς το ορατό μέρος της οθόνης LCD πρέπει να μεταδίδει τον οπίσθιο φωτισμό.

Οι οθόνες OLED είναι μια ιδανική τεχνολογία για έξυπνα ρολόγια, επειδή είναι λεπτές οθόνες μονής στρώσης με υψηλά εικονοστοιχεία ανά ίντσα (ppi) που μπορούν να κατασκευαστούν και να κοπούν σε μικρές οθόνες μεγέθους έξυπνου ρολογιού με αναλύσεις 320×320 pixels και άνω. Προσφέρουν πολύ καλύτερα επίπεδα μαύρου, γωνίες θέασης και διαχείριση ισχύος σε σύγκριση με τις LCD. Το 2013 η Samsung παρουσίασε το πρώτο έξυπνο ρολόι OLED, το Galaxy Gear, με 320×320 pixel και πλήρες χρώμα 24-bit. Το Galaxy Gear 2 παρουσιάστηκε το 2014 και είχε πολύ καλή απόδοση στις δοκιμές Display Shoot-Out. Αυτές οι οθόνες OLED είναι κατασκευασμένες σε άκαμπτο υπόστρωμα όπως σχεδόν όλες οι οθόνες smartphone. Είναι αρκετά λεπτά σε μόλις 0,9 mm και μπορούν να κατασκευαστούν με ένα πολύ στενό χείλος και στεφάνη, τα οποία είναι σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των LCD. Αλλά οι νεότερες ευέλικτες οθόνες OLED έχουν εξελιχθεί πολύ πέρα ​​από αυτό…

Οι ευέλικτες οθόνες OLED είναι η τελευταία πρόοδος στην τεχνολογία OLED. Είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτο πλαστικό υπόστρωμα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καμπύλες οθόνες. Ωστόσο, παρέχουν επίσης μεγάλα πλεονεκτήματα για ρολόγια επίπεδης οθόνης, επειδή είναι εξαιρετικά λεπτά, συνήθως λιγότερο από 0,5 mm, πολύ ελαφρύτερο σε βάρος, καθώς και το εύκαμπτο υπόστρωμα καθιστά δυνατή την εγκλεισμό τους σε μικρότερο χώρο. Η LG και η Samsung είναι οι ηγέτες σε αυτήν την τεχνολογία οθόνης. Το 2013 και οι δύο παρουσίασαν τα ευέλικτα OLED smartphone (το Samsung Galaxy Round και το LG G Flex) και το 2014 και τα δύο παρουσίασαν τα ευέλικτα OLED έξυπνα ρολόγια (το Samsung Gear S, το οποίο έχει καμπύλη οθόνη, και το LG G Watch R, το οποίο έχει πλήρη κύκλοςστρογγυλή οθόνη, η οποία είναι δυνατή μόνο με χρήση πλαστικού υποστρώματος OLED). Σημειώστε ότι στο Apple Watch, η ευέλικτη οθόνη OLED συνδέεται με κρύσταλλο ζαφείρι ή γυαλί κάλυψης, οπότε δεν είναι εύκαμπτη από έξω. Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Ζαφείρι κρύσταλλο

Το μοντέλο Apple Watch Sport έχει το κάλυμμα οθόνης του κατασκευασμένο από γυαλί ανθεκτικό στις γρατσουνιές “Ion-X”, το ίδιο με τα iPhone 6 και 6 Plus (και πολύ παρόμοιο αν δεν είναι πανομοιότυπο με το γυαλί Corning Gorilla). Ωστόσο, το Apple Watch and Watch Edition έχει κρύσταλλο ζαφείρι, το ίδιο με τα περισσότερα παραδοσιακά ρολόγια υψηλής ποιότητας, επειδή είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές και σχεδόν ανθεκτικό στις γρατζουνιές υπό κανονική χρήση.

Αλλά ένα σημαντικό ζήτημα για το ζαφείρι είναι ότι αντανακλά περίπου διπλάσιο φως περιβάλλοντος από το γυαλί (λόγω θεμελιωδών αρχών της φυσικής και της οπτικής). Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τα παραδοσιακά ρολόγια, επειδή οι οθόνες τους λειτουργούν πραγματικά αντανακλώντας το φως του περιβάλλοντος, οπότε το επιπλέον φως που ανακλάται από τον κρύσταλλο ζαφείρι στην κορυφή είναι ένα μικρό ζήτημα. Από την άλλη πλευρά, είναι ένα σημαντικό ζήτημα για έξυπνες οθόνες ρολογιών, διότι ο διπλασιασμός της ποσότητας του ανακλώμενου φωτός θα καθαρίσει σημαντικά το φως της εικόνας της οθόνης, μειώνοντας τόσο την αντίθεση όσο και τον κορεσμό των χρωμάτων και καθιστώντας πιο δύσκολη την προβολή της εικόνας. Έτσι, για έξυπνες οθόνες ρολογιών, αλλά όχι για παραδοσιακά μηχανικά ρολόγια, το ζαφείρι έχει σημαντικό κόστος απόδοσης οθόνης. Θα το μετρήσουμε και θα το συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω. Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Το Apple Watch προωθείται από την Apple ως “Ευέλικτη οθόνη Retina” που είναι OLED με υψηλά εικονοστοιχεία ανά ίντσα (ppi) και πιθανότατα γίνεται από την LG Display. Είναι πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό το γεγονός ότι η Apple επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια πραγματική προηγμένη οθόνη τελευταίας τεχνολογίας. Θα καλύψουμε όλα αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα, με σε βάθος ολοκληρωμένες δοκιμές οθόνης, μετρήσεις και ανάλυση που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Η οθόνη Shoot-Out

Στο πρώτο άρθρο Smart Watch Display Shoot-Out δοκιμάσαμε και συγκρίναμε την οθόνη OLED στο Samsung Gear 2 και την οθόνη LCD στο Sony SmartWatch 2 . Για αυτό το άρθρο Display Shoot-Out δοκιμάζουμε σε βάθος την οθόνη Apple Watch . Για να εξετάσουμε την απόδοση της οθόνης για τα έξυπνα ρολόγια, πραγματοποιήσαμε τις σε βάθος σειρές δοκιμών και μετρήσεων Επισκευή οθόνης Apple Watch S6εργαστηρίου Shoot-Out Lab της τεχνολογίας εμφάνισης για να προσδιορίσουμε την απόδοση των οθονών. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ποιότητα εμφάνισης και παρέχουμε σε βάθος αντικειμενική ανάλυση βασισμένη σε λεπτομερείς εργαστηριακές δοκιμές και μετρήσεις και εκτεταμένες δοκιμές προβολής και με τα πρότυπα δοκιμών, τις δοκιμαστικές εικόνες και τις δοκιμαστικές φωτογραφίες.

Στιγμιότυπα αποτελεσμάτων

Σε αυτήν την ενότητα Αποτελεσμάτων παρέχουμε τις καλύτερες στιγμές των ολοκληρωμένων δοκιμών και μετρήσεων του DisplayMate Lab και εκτεταμένες οπτικές συγκρίσεις χρησιμοποιώντας δοκιμαστικές φωτογραφίες, δοκιμαστικές εικόνες και μοτίβα δοκιμών που καλύπτονται στις προχωρημένες ενότητες. Ο πίνακας σύγκρισης εμφάνισης οθόνης συνοψίζει τις μετρήσεις Apple Watch και iPhone 6 Lab στις ακόλουθες κατηγορίες: Αντανακλάσεις οθόνης ,  φωτεινότητα και αντίθεση με φως περιβάλλοντος ,  χρωματική γκάμα με φως περιβάλλοντος ,  παραλλαγές γωνίας προβολής . Μπορείτε επίσης να παραλείψετε αυτές τις καλύτερες στιγμές και να μεταβείτε απευθείας στα συμπεράσματα του Apple Watch . 

Επισκόπηση της Apple Watch Display

Το Apple Watch διατίθεται σε 3 μοντέλα και δύο μεγέθη – δοκιμάσαμε το μεγαλύτερο μοντέλο Apple Watch 42 mm, το οποίο διαθέτει κρύσταλλο ζαφείρι. Όλα τα μοντέλα και τα μεγέθη έχουν ευέλικτη οθόνη OLED, η οποία πιθανότατα κατασκευάζεται από την LG Display. Η ανάλυση για το μέγεθος των 42 mm είναι 312×390 pixel. Η διάταξη υπο pixel είναι RGB Stripe. Ο λόγος διαστάσεων της οθόνης είναι 4: 5 = 0,80, οπότε είναι μια εμφάνιση στυλ πορτρέτου και όχι τέλεια τετράγωνη ή στρογγυλή, όπως οι περισσότερες οθόνες παρακολούθησης.

Οθόνη αμφιβληστροειδούς

Η Apple δεν έχει δημοσιεύσει το πραγματικό μέγεθος της οθόνης, επομένως το μετρήσαμε προσεκτικά με ψηφιακή δαγκάνα. Η οθόνη είναι 30,8 x 24,6 mm (1,21 x 0,97 ίντσες) με διαγώνιο 38,7 mm (1,53 ίντσες). Σημειώστε ότι όλες οι γωνίες της οθόνης είναι ελαφρώς στρογγυλεμένες. Αυτό λειτουργεί έως 322 εικονοστοιχεία ανά ίντσα (ppi), το οποίο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone 6 (και θα μπορούσε να είναι πανομοιότυπο λόγω του σφάλματος μέτρησης). Αυτό συμβαίνει ακριβώς με την ταξινόμηση Retina Display της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι για την κανονική όραση 20/20 τα pixel δεν επιλύονται και η οθόνη εμφανίζεται τέλεια σε τυπικές αποστάσεις προβολής. Για 322 ppi, αυτό ισχύει για αποστάσεις μεγαλύτερες από 10,7 ίντσες (27 mm), κάτι που ισχύει για ρολόι χειρός.

Παρακολουθήστε χρωματική γκάμα και διαχείριση χρωμάτων

Οι οθόνες OLED, όπως στο Apple Watch, έχουν συνήθως μια αρκετά ευρεία γκάμα χρωμάτων λόγω των ιδιοτήτων των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή OLED. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένα πολύ κορεσμένα χρώματα, τα οποία είναι πραγματικά χρήσιμα για προβολή κάτω από έντονο φως περιβάλλοντος, αλλά στη συνέχεια εισάγει αξιοσημείωτα σφάλματα χρώματος κατά την εξέταση τυπικού περιεχομένου (ιδίως φωτογραφιών και βίντεο) σε τυπικά χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού εσωτερικού χώρου.

Οι μετρήσεις του εργαστηρίου υποδεικνύουν ότι η Apple αποφάσισε ότι το Apple Watch θα έπρεπε να έχει εμφάνιση και χρωματική γκάμα κοντά στο iPhone 6, οπότε το ρολόι έχει εφαρμόσει τη διαχείριση χρωμάτων για να προσαρμόσει την έγχρωμη γκάμα OLED, ιδιαίτερα το πράσινο πρωτεύον (προσθέτοντας τα κατάλληλα μείγματα του κόκκινου και του μπλε σε κάθε πράσινο εικονοστοιχείο). Η Samsung χρησιμοποιεί την ίδια προσέγγιση για τις χρωματικές λειτουργίες της οθόνης Basic και Cinema. Το Apple Watch και το iPhone 6 Color Gamuts παρουσιάζονται στο Σχήμα 1 μαζί με το πρότυπο sRGB / Rec.709 που χρησιμοποιείται για σχεδόν όλο το τρέχον περιεχόμενο των καταναλωτών. Όπως θα συζητήσουμε στη συνέχεια, η συμφωνία χρωμάτων τους είναι πολύ καλή, κάτι που είναι σημαντικό επειδή το Apple Watch και το iPhone 6 θα χρησιμοποιούνται συχνά δίπλα-δίπλα, οπότε θα πρέπει να φαίνονται τα ίδια. Δείτε την ενότητα Color Gamut καιΣχήμα 1 για μετρήσεις και λεπτομέρειες.

Παρακολουθήστε την ακρίβεια χρώματος

Το Apple Watch παρέχει μια πολύ καλή χρωματική αντιστοιχία με το iPhone 6, όπως φαίνεται στο Σχήμα 1. Για τις πιο σημαντικές εκδόσεις Red and Green, η συμφωνία είναι εξαιρετική. Οι μπλε πρωταρχικοί διαφέρουν κάπως, αλλά όπως έχουμε εξηγήσει στο άρθρο μας απόλυτης χρωματικής ακρίβειας οθόνης , τα σφάλματα χρώματος στο μπλε είναι πολύ λιγότερο σημαντικά και αισθητά από ό, τι για το κόκκινο και το πράσινο. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για υψηλή ποιότητα εικόνας είναι το χρώμα και το βάθος bit έντασης – και το Apple Watch προσφέρει πλήρες χρώμα 24 bit, όπως το iPhone 6.

Τόσο το Apple Watch όσο και το iPhone 6 έχουν ελαφρώς γαλαζοπράσινα σημεία με περίπου 7.200K Color Color αντί για το τυπικό D6500. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι σημαντικό να είναι συνεπείς, οπότε είναι εντάξει, ωστόσο μειώνει την απόλυτη ακρίβεια χρώματος. Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο συζητούμε παρακάτω είναι ότι το Bluish White Point μειώνει την απόδοση ισχύος της οθόνης OLED του ρολογιού. Συνολικά, το Apple Watch προσφέρει συγκρίσιμη Πολύ καλή Απόλυτη Ακρίβεια Χρώματος όπως το iPhone 6. Ανατρέξτε στο άρθρο μας Απόλυτη Οθόνη Ακρίβεια Χρώματος για λεπτομέρειες.

Αισθητήρας φωτισμού περιβάλλοντος

Επισκευή οθόνης Apple Watch S6 Οι περισσότερες οθόνες για κινητές συσκευές διαθέτουν έναν αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος που λαμβάνει δείγματα του φωτός περιβάλλοντος που πέφτει στην οθόνη και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης πάνω και κάτω για να προσπαθήσει να βελτιώσει την άνεση της προβολής (έτσι δεν είναι πολύ αμυδρό ή πολύ φωτεινό) και επίσης να ρυθμίσει την ισχύ χρησιμοποιείται από την οθόνη. Αυτή η λειτουργία διαχείρισης ενέργειας είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ρολόι, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σημαντικό που η Αυτόματη φωτεινότητα δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί όπως σε iPhone και iPad για να αποφευχθεί μια σταθερή χειροκίνητη ρύθμιση φωτεινότητας, η οποία θα εξαντλούσε την μπαταρία πιο γρήγορα. Η Apple παρέχει 3 ρυθμίσεις: χαμηλές, μεσαίες και υψηλές ρυθμίσεις, αλλά η Αυτόματη φωτεινότητα δεν μπορεί να παρακαμφθεί, οπότε αν βρείτε την οθόνη πολύ σκοτεινή για τις προτιμήσεις σας, θα πρέπει απλώς να σκιάσετε το ρολόι κάπως για να δείτε την οθόνη.

Στις περισσότερες οθόνες για κινητά, ο αισθητήρας φωτισμού περιβάλλοντος βρίσκεται στην εξωτερική στεφάνη κοντά στο πάνω κέντρο. Η Apple υιοθέτησε μια καινοτόμο προσέγγιση και τοποθέτησε τον αισθητήρα πίσω από την οθόνη, κάτι που είναι δυνατό με μια πλαστική οθόνη OLED. Μια παρενέργεια είναι ότι ο αισθητήρας επηρεάζεται από το τρέχον περιεχόμενο εικόνας που εμφανίζεται στην οθόνη, το οποίο εισάγει κάποια μεταβλητότητα στις προκύπτουσες ρυθμίσεις φωτεινότητας. Ωστόσο, καθώς το επίπεδο φωτισμού περιβάλλοντος αυξάνεται, αυτή η μεταβλητότητα είναι πολύ μικρότερη.

 

Παρακολούθηση φωτεινότητας οθόνης

Καθώς ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας είναι τόσο σημαντικό ζήτημα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple έχει εφαρμόσει μια μάλλον επιθετική στρατηγική διαχείρισης Brightness. Σε χαμηλότερα επίπεδα εσωτερικού φωτισμού περιβάλλοντος η φωτεινότητα της οθόνης (φωτεινότητα) είναι ικανοποιητική. Για το επίπεδο 3 1/2/3Ρυθμίσεις φωτεινότητας χρήστη για το Apple Watch Η οθόνη έχει 15/60/80 nits σε 0 lux, τα οποία είναι καλά για πολύ χαμηλό φωτισμό. Καθώς το επίπεδο lux αυξάνει, η φωτεινότητα της οθόνης αυξάνεται με διαφορετικούς ρυθμούς, αλλά και οι τρεις ρυθμίσεις τελικά φτάνουν το μέγιστο των 482 nits σε πολύ υψηλά επίπεδα φωτισμού περιβάλλοντος περιβάλλοντος, κάτι που είναι εντυπωσιακό για ένα ρολόι. Αλλά για τα ενδιάμεσα επίπεδα lux μπορεί να είναι κακή: για παράδειγμα, για την υψηλότερη (3) ρύθμιση χρήστη, η οθόνη φτάνει τα 203 nits στα 500 lux, 203 nits επίσης στα 1.000 lux και 290 nits στα 2.000 lux.Επισκευή οθόνης Apple Watch S6.  Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να τοποθετήσετε τον καρπό σας στη σκιά σας για να δείτε την οθόνη καλά. Σε εσωτερικούς χώρους είναι ωραίο, σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι αρκετά ασταθές όπως στις περισσότερες οθόνες για κινητά. Ανατρέξτε στην ενότητα Φωτεινότητα για μετρήσεις και λεπτομέρειες.

Ζαφείρι κρύσταλλο και αντανάκλαση

Το μοντέλο Apple Watch Sport έχει το κάλυμμα οθόνης του κατασκευασμένο από γυαλί ανθεκτικό στις γρατσουνιές “Ion-X”, το ίδιο με το iPhone 6. Ωστόσο, το Apple Watch και το Watch Edition έχουν αντί για κρύσταλλο ζαφείρι, το ίδιο όπως και στα περισσότερα high-end παραδοσιακά ρολόγια, γιατί είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές και σχεδόν γρατσουνιές υπό κανονική χρήση

Ωστόσο, ο ζαφείρι αντανακλά περίπου διπλάσιο φως περιβάλλοντος από το γυαλί (λόγω θεμελιωδών αρχών της φυσικής και της οπτικής). Δεδομένου ότι οποιοδήποτε ανακλώμενο φως περιβάλλοντος μειώνει την αντίθεση της εικόνας και τον κορεσμό των χρωμάτων, οι οθόνες με ζαφείρι δεν μπορούν να αποδώσουν όπως και το χαμηλότερο γυαλί ανάκλασης στο φως περιβάλλοντος Ενώ τα επιχρίσματα Anti-Reflection χρησιμοποιούνται για τη μείωση της Αντανάκλασης των φακών της κάμερας και άλλων οπτικών εξαρτημάτων, οι επικαλύψεις γρατζουνίζουν σχετικά εύκολα, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ρολόι, επειδή θα νικήσουν την τεράστια αντίσταση γρατσουνιών του ζαφείρι. Ένα ειδικά επεξεργασμένο Enhanced Sapphire θα είναι σύντομα διαθέσιμο που προσφέρει υψηλή αντοχή στις γρατσουνιές και χαμηλή αντανάκλαση, τα οποία θα συζητήσουμε περαιτέρω στα συμπεράσματα .

Μετρήσαμε το Reflectance του Apple Watch με κρύσταλλο ζαφείρι να είναι 8,2 τοις εκατό, (0,5 τοις εκατό μεγαλύτερο από τη μονή επιφάνεια Reflectance του ζαφείρι στον αέρα), υποδεικνύοντας ότι η Apple έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να συνδέει οπτικά το ζαφείρι στην οθόνη OLED χωρίς ένα κενό αέρα. Ωστόσο, το Reflectance του iPhone 6 με κάλυμμα Ion-X είναι μόνο 4,6%, οπότε το Apple Watch με κρύσταλλο ζαφείρι αντανακλά το 178% της ποσότητας φωτός που αντανακλάται από το iPhone 6. Δεν δοκιμάσαμε το Apple Watch Sport με γυαλί Ion-X, αλλά περιμένετε παρόμοια αποτελέσματα με το iPhone 6.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές από τις μετρήσεις για το Apple Watch εξαρτώνται από διαφορετικούς βαθμούς από το αν έχει κρύσταλλο ζαφείρι ή γυαλί κάλυψης Ion-X, το οποίο έχουμε αναγνωρίσει με μια ετικέτα Sapphire στον Πίνακα σύγκρισης Display Measurements . Ανατρέξτε στην ενότητα Αντανακλάσεις για μετρήσεις και λεπτομέρειες.

.

Παρακολουθήστε την απόδοση σε Ambient Light

Τα έξυπνα ρολόγια είναι πιθανό να χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε υψηλότερο συνολικό φως περιβάλλοντος από τα smartphone, οπότε ο τρόπος με τον οποίο η ορατότητα και η αναγνωσιμότητα της οθόνης επηρεάζονται από το φως περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Το ανακλώμενο φως περιβάλλοντος πλένει τα χρώματα της οθόνης και την αντίθεση της εικόνας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτίωσης της απόδοσης της οθόνης στο φως περιβάλλοντος: οι δύο πιο γνωστοί είναι η αύξηση της φωτεινότητας της οθόνης και η μείωση της ανακλαστικότητας της οθόνης. Ένα άλλο είναι Επισκευή οθόνης Apple Watch S6 να χρησιμοποιήσετε επιπλέον κορεσμένα πρωτεύοντα χρώματα και δυναμική αντίθεση εικόνας για να εξουδετερώσετε το ξέπλυμα της εικόνας. Όμως, το υψηλό φως περιβάλλοντος σε κάποιο σημείο θα υπερνικήσει όλες τις εκπεμπόμενες οθόνες όπως OLED και LCD. Μία επιπλέον σημαντική στρατηγική προβολής που όλοι κάνουμε αυτόματα είναι να προσαρμόσουμε τη γωνία και τη θέση του καρπού μας για να βελτιώσουμε την ορατότητα του ρολογιού και, εάν είναι απαραίτητο, περιστρέψτε και έτσι ώστε το ρολόι να είναι στη σκιά μας.Αυτό λειτουργεί αρκετά καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός από μέρη όπως η παραλία.

Καθώς ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας είναι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, η Apple έχει εφαρμόσει μια μάλλον επιθετική στρατηγική διαχείρισης φωτεινότητας για το ρολόι, η οποία κρατά όσο το δυνατόν περισσότερο τη φωτεινότητα της οθόνης. Αυτό μειώνει σημαντικά την αναλογία αντίθεσης και την χρωματική γκάμα καθώς αυξάνεται το επίπεδο φωτισμού περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, στα 500 lux, που αντιστοιχεί σε έντονο εσωτερικό φωτισμό, το Apple Watch Contrast Ratio έχει μειωθεί σε 17 και το Color Gamut στο 69%. Για το iPhone 6 σε Μέγιστη χειροκίνητη φωτεινότητα, στα ίδια 500 lux η αναλογία αντίθεσης είναι 76 και η χρωματική γκάμα είναι 90 τοις εκατό. Ωστόσο, όταν το iPhone 6 έχει ρυθμιστεί σε Πλήρως αυτόματη φωτεινότητα (χωρίς αντικαταστάσεις χειροκίνητου ρυθμιστικού), εκτελεί περίπου το ίδιο με το Apple Watch. Αλλά το iPhone 6 επιτρέπει την αυτόματη φωτεινότητα προς τα πάνω ή προς τα κάτω,παρέχοντας πολύ μεγαλύτερο έλεγχο χρήστη στην προσαρμογή της φωτεινότητας. Δείτε τοΓια λεπτομέρειες, φωτεινότητα και αντίθεση με Ambient Light και Color Gamut με Ambient Light .

Παρακολούθηση θέασης γωνίας
Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Σχεδόν όλες οι οθόνες και οι τεχνολογίες εμφάνισης φαίνονται καλύτερα όταν προβάλλονται ευθεία με γωνία θέασης μηδενικού βαθμού – και έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να δουν τα smartphone, τα tablet, τους φορητούς υπολογιστές, τις οθόνες και τις τηλεοράσεις τους. Ωστόσο, ένα ρολόι είναι προσαρτημένο στον καρπό σας, το οποίο μπορεί να κινείται μόνο με περιορισμένο τρόπο, οπότε τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο, πιο βολικό και πιο άνετο να το κρατάτε σε ενδιάμεση γωνία θέασης όπως 30 μοίρες.

Σε αυτήν τη γωνία προβολής 30 μοιρών, η φωτεινότητα των περισσότερων LCD μειώνεται κατά περισσότερο από 55 τοις εκατό, ενώ τα OLED συνήθως παρουσιάζουν μείωση μόνο κατά 20 τοις εκατό. Ωστόσο, το Apple Watch με κρύσταλλο ζαφείρι βιώνει μεγαλύτερη 32% μείωση φωτεινότητας και επίσης μεγαλύτερες χρωματικές αλλαγές από άλλες οθόνες OLED, επειδή το ζαφείρι έχει πολύ μεγαλύτερο οπτικό βάθος από το γυαλί. Οι μετατοπίσεις φωτεινότητας και χρώματος γίνονται μεγαλύτερες με τη γωνία θέασης και μπορεί να είναι αρκετά αισθητές σε 45 μοίρες και πάνω. Η φωτεινότητα και οι αλλαγές χρώματος θα είναι πολύ μικρότερες με το κάλυμμα Ion-X για το μοντέλο Apple Watch Sport, αλλά δεν δοκιμάσαμε αυτό το μοντέλο. Ανατρέξτε στην ενότητα Προβολή παραλλαγών γωνίας για λεπτομέρειες.

Προβολή δοκιμών

Το Apple Watch παρέχει πολύ ωραία, ευχάριστα και ακριβή χρώματα και ποιότητα εικόνας και είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι δίπλα-δίπλα στο iPhone 6. Ακόμη και στη μικρή οθόνη 1,5 ιντσών, το πολύ προκλητικό σετ φωτογραφιών δοκιμής και βαθμονόμησης DisplayMate που χρησιμοποιούμε για να αξιολογήσουμε την ποιότητα της εικόνας που φαινόταν όμορφη , ακόμη και στα έμπειρα υπερ-κρίσιμα μάτια μου. Ακόμη και τα Test Patterns αναπαράχθηκαν με ακρίβεια και χωρίς αντικείμενα με εξαιρετική βαθμονόμηση και επανασύνδεση στην εγγενή ανάλυση 390×312 του Apple Watch. Όλες οι εικόνες εμφανίστηκαν πολύ ευκρινείς στην σχετικά υψηλή οθόνη pixel ανά ίντσα (ppi). Μπράβο!

Παρακολούθηση διαχείρισης ισχύος οθόνης

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των οθονών OLED είναι η διαχείριση ισχύος ανά εικονοστοιχείο. Με τις περισσότερες οθόνες LCD, ολόκληρος ο οπίσθιος φωτισμός πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ακόμη και αν πρέπει να ενεργοποιηθεί μόνο ένα υπο-pixel. Από την άλλη πλευρά, για OLEDs κάθε μεμονωμένο sub-pixel τροφοδοτείται ανεξάρτητα, το οποίο παρέχει τεράστια ευελιξία στη διαχείριση ισχύος οθόνης. Μια μαύρη οθόνη OLED δεν χρησιμοποιεί καμία ισχύ και μια οθόνη με μαύρο φόντο θα χρησιμοποιεί μόνο μια μικρή ποσότητα ενέργειας σε σύγκριση με ένα λευκό φόντο. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να έχετε ένα μαύρο φόντο σε οθόνες OLED για κινητά. Επιπλέον, ένα μαύρο φόντο βελτιώνει την αναγνωσιμότητα της οθόνης σε υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος σε σύγκριση με ένα λευκό φόντο.

Όλες οι οθόνες OLED και LCD για κινητές συσκευές πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά την ισχύ τους ελέγχοντας τη φωτεινότητα της οθόνης και απενεργοποιώντας την οθόνη όταν δεν είναι απαραίτητη ή παρακολουθούνται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έξυπνα ρολόγια με τις μικροσκοπικές μπαταρίες τους. Θα συζητήσουμε περαιτέρω αυτές τις στρατηγικές διαχείρισης ισχύος στην ενότητα Συμπεράσματα , παρακάτω.

Συμπεράσματα οθόνης Apple Watch

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της σειράς τεχνολογίας εμφάνισης τεχνολογίας εμφάνισης ήταν πάντοτε η διαφήμιση και η προώθηση της τελειότητας της οθόνης, έτσι ώστε οι καταναλωτές, οι δημοσιογράφοι και ακόμη και οι κατασκευαστές να γνωρίζουν και να εκτιμούν τα καλύτερα στην τεχνολογία οθονών και οθόνης. Επισημαίνουμε ποιες κατασκευές και τεχνολογίες εμφάνισης οδηγούν και προωθούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για οθόνες, εκτελώντας ολοκληρωμένες και αντικειμενικές επιστημονικές δοκιμές και μετρήσεις εργαστηρίων μαζί με σε βάθος ανάλυση. Επισημαίνουμε ποιος ηγείται, ποιος είναι πίσω, ποιος βελτιώνεται και μερικές φορές (δυστυχώς) ποιος επιστρέφει… όλα βασίζονται αποκλειστικά στις εκτενείς αντικειμενικές προσεκτικές εργαστηριακές μετρήσεις που δημοσιεύουμε επίσης, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει τα δεδομένα για τον εαυτό του ως καλά… Δείτε το Apple WatchΕμφανίστε τον Πίνακα σύγκρισης εξόδου για όλες τις μετρήσεις και τις λεπτομέρειες δοκιμής του Εργαστηρίου, καθώς και την ενότητα Επισήμανση αποτελεσμάτων παραπάνω για μια πιο γενική επισκόπηση με εξηγήσεις.

Μια εξαιρετική οθόνη Smart Watch!

Το βασικό στοιχείο για ένα υπέροχο έξυπνο ρολόι είναι η οθόνη του… και η Apple έκανε εξαιρετική δουλειά με την οθόνη OLED στο Apple Watch. Επισκευή οθόνης Apple Watch S6 Παρέχει πολύ ωραία, ευχάριστα και ακριβή χρώματα και ποιότητα εικόνας και είναι μια πολύ καλή αντιστοίχιση με το iPhone 6. Εφαρμόζεται πολύ όμορφα και μια εξαιρετική οθόνη Smart Watch!

Ακόμα και τα προκλητικά μοτίβα δοκιμής DisplayMate αναπαράχθηκαν με ακρίβεια και χωρίς αντικείμενα με εξαιρετική βαθμονόμηση και επανασύνδεση στην εγγενή ανάλυση 390×312 του Apple Watch. Όλες οι εικόνες εμφανίστηκαν πολύ ευκρινείς στην σχετικά υψηλή οθόνη pixel ανά ίντσα (ppi). Μπράβο!

Ένα σημαντικό ζήτημα για όλα τα έξυπνα ρολόγια είναι η περιορισμένη φωτεινότητα της οθόνης, η απόδοση σε υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος, η διαχείριση ισχύος οθόνης και ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας. Οι εργαστηριακές μετρήσεις δείχνουν ότι αυτά είναι επίσης σημαντικά ζητήματα με το Apple Watch. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στον Πίνακα σύγκρισης εργαστηριακών δοκιμών και μετρήσεων .Επισκευή οθόνης Apple Watch S6

Πρώτον: Η Apple έχει εφαρμόσει μια μάλλον επιθετική στρατηγική φωτεινότητας οθόνης και διαχείρισης ισχύος χρησιμοποιώντας έναν υποχρεωτικό αυτόματο αισθητήρα φωτεινότητας περιβάλλοντος που περιορίζει σημαντικά τη φωτεινότητα της οθόνης. Αν και ικανοποιητικός για χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος εσωτερικού χώρου, μειώνει σημαντικά την αναλογία αντίθεσης και την χρωματική γκάμα καθώς αυξάνεται το επίπεδο φωτισμού περιβάλλοντος και δεν υπάρχει τρόπος για τον χρήστη να κάνει άλλες ρυθμίσεις εκτός από τη σκίαση του ρολογιού με κάποιο τρόπο. Μια άλλη μορφή επιθετικής διαχείρισης ισχύος οθόνης είναι η απενεργοποίηση της οθόνης μετά από 6 έως 17 δευτερόλεπτα, η οποία είναι μάλλον άκαμπτη και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και παρεμβαίνει σε ορισμένες χρήσεις του ρολογιού. Περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση ισχύος παρακάτω…

Δεύτερον: τα premium μοντέλα Apple Watch έχουν κρύσταλλο ζαφείρι αντί να χρησιμοποιούν γυαλί κάλυψης όπως στο iPhone 6 και στα περισσότερα smartphone. Αυτή είναι η ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά ρολόγια υψηλής ποιότητας, αλλά υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Η πολύ υψηλότερη ανακλαστικότητα του ζαφείρι σε σύγκριση με το γυαλί σχεδόν διπλασιάζει το ανακλώμενο φως του περιβάλλοντος, το οποίο είναι καλό για τα παραδοσιακά ρολόγια που λειτουργούν αντανακλώντας το φως του περιβάλλοντος, αλλά καθαρίζει σημαντικά την αντίθεση και το χρώμα της εικόνας σε εκπεμπόμενες έξυπνες οθόνες ρολογιών. Είναι ένας ενδιαφέρων συμβιβασμός μεταξύ της πολυτέλειας και της αντοχής στις γρατζουνιές του ζαφείρι έναντι της οπτικής απόδοσης. Περισσότερα για το ζαφείρι παρακάτω…

Το Apple Watch είναι η πρώτη οθόνη OLED της Apple, η οποία είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και ποιος ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές οθόνες για smartphone, tablet και οθόνες της Apple. Ενώ οι LCD κάνουν εξαιρετικές οθόνες για smartphone, tablet, οθόνες και τηλεοράσεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για τα έξυπνα ρολόγια, το OLED είναι ο μόνος τρόπος για μια υπέροχη οθόνη και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Apple επέλεξε ένα OLED για την πρώτη της Apple Παρακολουθήστε την οθόνη!

Ενισχυμένο ζαφείρι

Ενώ το ζαφείρι είναι απίστευτα σκληρό και ανθεκτικό στις γρατσουνιές, οι μετρήσεις του εργαστηρίου έχουν δείξει ότι επηρεάζει σημαντικά την οπτική απόδοση των (εκπεμπόμενων) έξυπνων οθονών ρολογιού σε σύγκριση με το γυαλί, ιδιαίτερα σε υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος και για μεγάλες γωνίες θέασης. Αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ διαφορετική από το ζαφείρι, καθώς χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά ρολόγια, τα οποία λειτουργούν με αντανάκλαση του φωτός και όχι με εκπομπές στην οθόνη. Προκειμένου να αυξηθεί η χρήση του ζαφείρι για οθόνες, η βιομηχανία ζαφείρι θα πρέπει να τροποποιήσει τις οπτικές ιδιότητες του ζαφείρι χωρίς να επηρεάσει σημαντικά την αντοχή του στις γρατσουνιές και άλλες μηχανικές ιδιότητες. Δεν μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας παραδοσιακά οπτικά επιχρίσματα Anti-Reflection που γρατσουνίζουν εύκολα. Ένα ειδικά επεξεργασμένο ζαφείρι θα είναι σύντομα διαθέσιμα που προσφέρει τόσο υψηλή αντοχή στις γρατσουνιές και χαμηλή ανακλαστικότητα . Θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Enhanced Sapphire στο επερχόμενο άρθρο μας για τις καινοτόμες οθόνες και τις τεχνολογίες εμφάνισης του 2015 . Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για την έκδοση 2014 .

Το λογισμικό ρολογιού θα ενημερωθεί και θα βελτιωθεί, αλλά η οθόνη θα παραμείνει το ίδιο

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε οποιοδήποτε έξυπνο ρολόι είναι ότι ενώ το λογισμικό και οι εφαρμογές θα ενημερωθούν, θα βελτιωθούν και θα βελτιωθούν, η οθόνη σε ένα έξυπνο ρολόι θα παραμείνει η ίδια και δεν μπορεί να ενημερωθεί – γι ‘αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ποιότητα και απόδοση της οθόνης σε κάθε έξυπνο ρολόι που σκέφτεστε!

Σύγκριση ρολογιών Apple με το iPhone 6

Δεδομένου ότι το Apple Watch χρησιμοποιείται συχνά δίπλα στο iPhone 6, η Apple έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να τους δώσει τα ίδια χρώματα, βαθμονόμηση χρωμάτων και ακρίβεια χρώματος. Οι δύο πιο σημαντικές διαφορές (εκτός από το μέγεθος) είναι η πολύ υψηλότερη αντανάκλαση του Apple Watch με κρύσταλλο ζαφείρι (8,2% σε σύγκριση με 4,6%) και ο επιθετικός έλεγχος φωτεινότητας χρησιμοποιώντας έναν υποχρεωτικό αυτόματο αισθητήρα φωτεινότητας περιβάλλοντος για να αυξήσετε το χρόνος λειτουργίας με μπαταρία για το μικροσκοπικό ρολόι.

Σύγκριση Apple Watch με άλλα έξυπνα ρολόγια

Το μόνο άλλο έξυπνο ρολόι OLED που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα στη δημόσια σειρά άρθρων τεχνολογίας εμφάνισης είναι το Samsung Gear 2 , το οποίο έχει επίσης μια πολύ εντυπωσιακή και εξαιρετική οθόνη με χρώμα Full 24-bit, αλλά με τις ακόλουθες κύριες διαφορές με το Apple Watch: η έγχρωμη γκάμα είναι παρόμοια με το ευρύτερο Adobe RGB και όχι με το sRGB, έχει Gorilla Glass με πολύ χαμηλή ανακλαστικότητα 4,7% αντί ζαφείρι με 8,2% ανακλαστικότητα, δεν διαθέτει αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος ή αυτόματη φωτεινότητα, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει την επιθυμητή φωτεινότητα τόσο υψηλά όσο θέλει, με αποτέλεσμα πολύ υψηλότερες αναλογίες αντίθεσης και χρωματικές γκάμες σε φως περιβάλλοντος, καθώς και καλύτερη απόδοση γωνίας θέασης Για να τα συγκρίνετε λεπτομερώς, κάντε κλικ στους ακόλουθους δύο συνδέσμους σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού με καρτέλες:Samsung Gear 2 και Apple Watch.

Προτάσεις για βελτιωμένες οθόνες παρακολούθησης

4 από τις 6 παρακάτω προτάσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε λογισμικό για υπάρχοντα έξυπνα ρολόγια.

 • Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα της οθόνης σε περιβάλλον και επίσης να αυξήσετε τον χρόνο λειτουργίας της μπαταρίας ταυτόχρονα είναι να μειώσετε σημαντικά την Αντανάκλαση της οθόνης τόσο για ζαφείρι όσο και για γυαλί, όπως έχουμε συζητήσει παραπάνω.
 • Η διεύρυνση της έγχρωμης γκάμας για υψηλό φωτισμό περιβάλλοντος είναι ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση της οθόνης στο φως περιβάλλοντος χωρίς να αυξήσετε την ισχύ της οθόνης και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τη δυναμική διαχείριση χρωμάτων σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού περιβάλλοντος.
 • Εφαρμόστε την Αυτόματη φωτεινότητα με τρόπο που επιτρέπει κάποιο βαθμό χειροκίνητης προσαρμογής όπως στο iPhone 6 όπως συζητήθηκε παραπάνω.
 • Για OLEDs, το μπλε είναιμακράν το λιγότερο αποδοτικό χρώμα πρωτογενούς δίσκου, επομένως είναι επιθυμητό να μειωθούν τα επίπεδα της μπλε μονάδας όποτε είναι δυνατόν. Απλά χαμηλώνοντας το Λευκό σημείο στο Standard 6.500K από το Bluish 7.200K μπορείτε να εξοικονομήσετε σχεδόν 10 τοις εκατό στην ισχύ της οθόνης.
 • Για τα OLEDs, το να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να απενεργοποιήσουμε εντελώς την λιγότερο αποτελεσματική μονάδα δίσκου Blue, παράγοντας χώρο χρώματος κόκκινου-κίτρινου-πράσινου, θα παράγει εξοικονόμηση ενέργειας οθόνης 35 τοις εκατό για την ίδια φωτεινότητα. Πηγαίνοντας ακόμη πιο μακριά και επιπλέον απενεργοποιώντας την κόκκινη μονάδα δίσκου και απλώς χρησιμοποιώντας την πιο αποτελεσματική Πράσινη πρωτογενή, θα παρήγαγε 55% εξοικονόμηση ενέργειας οθόνης για το ίδιο Luminance. Για ορισμένες καταστάσεις και εφαρμογές, αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση τόσο της φωτεινότητας της οθόνης όσο και του χρόνου λειτουργίας της μπαταρίας.
 • Επιτρέψτε στους χρήστες να ορίσουν το χρονικό διάστημα πριν απενεργοποιηθεί η οθόνη.Για το Apple Watch, απλώς η διόρθωση σε 6 δευτερόλεπτα για κίνηση στον καρπό και 17 δευτερόλεπτα για διαδραστικές ενέργειες είναι άκαμπτο και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και παρεμβαίνει σε ορισμένες χρήσεις του ρολογιού. Τόσο οι μόνιμες όσο και οι προσωρινές παρατάσεις πρέπει να επιτρέπονται υπό τον έλεγχο του χρήστη Αυτό ισχύει για τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια.

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

AppleTrade.gr Extra Έκπτωση

5% Έκπτωση για την επισκευή σου!

θα παραλάβεις τον κωδικό για την έκπτωσή σου!

Subscribe now